تاریخچه برند لویی ویتون و استراتژی قیمت گذاری محصولات لوکس
داستان برند لویی ویتون و محصولات لوکس آن
کمتر کسی را میتوانید بیابید که نام برند لویی ویتون (Louis Vuitton) را نشنیده باشد. برند لویی ویتون (که خیلیها آن را به اختصار، ال وی LV مینامند) از جمله برندهای لوکس جهان محسوب میشود و نزدیک به یک و نیم قرن قدمت دارد.
محصولات لویی ویتون شامل کالاهای چرمی، کفش، کیف دستی، جواهرات و طیف بسیار گستردهای از محصولات لوکس است که روی اکثر آنها می توانید لوگوی LV را ببینید.
لویی ویتون در ده سالگی مادرش را از دست داد و در فاصلهی زمانی نسبتاً کمی پدرش هم (که یک نجار بود) فوت کرد.
شاید لویی ویتون، وقتی در چهارده سالگی، با پای پیاده، ۴۰۰ کیلومتر راه طی کرد تا به پاریس برسد و کاری برای خود بیابد، هرگز فکر نمیکرد که بتواند در آیندهای نه چندان دور، یکی از بزرگترین امپراطوریهای لوکس جهان را بنا کند.
لویی ویتون در پاریس به شاگردی یک مغازه پرداخت و ساختن چمدان را یاد گرفت. درآمد شاگردی آنقدر زیاد نبود و او کار دومی را هم در کنار آن بر عهده گرفت: بستن چمدانهای مسافرتی.
آن زمان، چمدان یک کالای نسبتاً لوکس حساب میشد و میتوانید تصور کنید که چه کسانی برای بستن چمدان خود کارگر میگرفتند: طبقه اشراف و ثروتمندان فرانسه.
آشنایی با سبک زندگی ثروتمندان و انبوه وسایل لوکس و غیرضروری آنها و قیمت بالایی که حاضر بودند برای محصولات مختلف پرداخت کنند، به تدریج ایده تولید محصولات لوکس را در ذهن او پرورش داد.
شهرت و کیفیت محصولات لویی ویتون در حدی بود که به دربار ناپلئون سوم راه پیدا کند و به عنوان چمدان ساز همسر وی، منصوب شود.
چمدان ها و محصولات اولیه لویی ویتون با همان ال وی معروف امضا میشدند
اما طبیعتاً ما در متمم، بیش از آنکه به مطالعه زندگینامه کودک کارگر فقیری بپردازیم که یکی از برندهای موفق لوکس جهان را بنیان گذاری کرد، میخواهیم ببینیم از برند لویی ویتون، چه ایدههایی برای یادگیری و به کارگیری بهتر استراتژی میتوان به دست آورد.
برای درک بهتر استراتژی های لویی ویتون، لازم است هنوز کمی بیشتر در مورد سابقه این برند بدانیم.
برند لویی ویتون (Louis Vuitton) یا به اختصار LV به عنوان یکی از پرطرفدارترین و گران قیمتترین برندهای دنیا در زمینه تولید کالاهای لوکس شناخته میشود که دارای بیش از یک قرن تجربه درخشان در این حوزه است. این برند خوش آوازه در سال 1854 توسط یک طراح فرانسوی تاسیس شد و تولید طیف گستردهای از محصولات لوکس از جمله کالاهای چرمی، چمدان، کیف، کفش، طلا، جواهر و انواع اکسسوری را آغاز کرد. لوگو لویی ویتون نیز برگرفته از حروف اول نام فرانسوی آن یعنی L و V است که به صورت درهم طراحی شده و لوگوی اختصاصی این برند را تشکیل دادهاند. جالب است بدانید که برند LV نیز مانند بسیاری از برندهای مطرح دنیا توسط یک جوان کم سن و سال اما با استعداد تاسیس شده که در این مسیر با چالشها و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است. لویی ویلتون اکنون به عنوان یکی از ارزشمندترین برندهای لوکس دنیا شناخته میشود که ارزش آن در سال 2013 معادل 28.4 میلیارد دلار برآورد شده است. در ادامه این مطلب مروری بر تاریخچه تاسیس و طراحی لوگو لویی ویتون خواهیم داشت و شما را با لوکسترین برند دنیا بیشتر آشنا میکنیم.
طراحی لوگو حرفه ای با آرمکده برای شما که در فکر داشتن یک برند لوکس هستید.
تاریخچه لویی ویتون
تاریخچه برند لویی ویتون
برند لویی ویتون با نام کامل (Louis Vuitton Malletier) در سال 1854 توسط یک جوان فرانسوی به نام لویی ویتون تاسیس شد. اما داستان شکل گیری این برند به زمان فرار لویی از خانه بازمیگردد که به دلیل فوت مادرش و آزار و اذیتهای نامادری خود تصمیم میگیرد که در سن 14 سالگی خانه را ترک کند و با پای پیاده خودش را به پاریس برساند. لویی و خانوادهاش در یکی از روستاهای کوهستانی فرانسه زندگی میکردند و برای رسیدن به پاریس باید مسیر طولانی و دشواری را طی میکرد. لویی با مشقت بسیار این مسیر را پشت سر گذاشت و پس از 2 سال به پاریس رسید. البته در طول این مدت و در مسیر راه در آبادیهای بسیاری اطراق میکرد و برای تامین هزینه غذا و محل اقامت خود کارهای مختلفی انجام میداد. لویی سرانجام در سن 16 سالگی به پاریس رسید و نزد فردی متخصص به نام موسیو مارشال به عنوان دستیار جعبه ساز مشغول به کار شد.
مهارت جعبه سازی در آن زمان بسیار کاربردی و مهم بود زیرا چمدانها و ساکهای دستی معمولا کارایی و ظاهر چندان مناسب و کارآمدی نداشتند و بارهای مسافران به سختی حمل میشدند. از این رو مسافران از جعبههای محکم و افراد حرفهای که بتوانند آنها را برایشان بسته بندی و حمل کنند بسیار استقبال میکردند. لویی شغل جعبه سازی را ظرف مدت کوتاهی به صورت دقیق یاد گرفت و ساخت همین جعبهها، جرقه طراحی صنایع دستی و ساخت چمدان را در ذهن او شکل داد. البته در طول این مدت نیز طبقه اشرافی توجه ویژهای به لویی ویتون داشتند و او را به عنوان یک طراح کاربلد در زمینه بسته بندی و طراحی جعبه میشناختند. لویی 17 سال در پاریس این کار را به صورت تخصصی و حرفهای انجام داد و با طبقه اشرافی جامعه در ارتباط بود تا اینکه ناپلئون بناپارت به عنوان سومین پادشاه فرانسه به صورت رسمی تاج گذاری کرد. ملکه فرانسه لویی ویلتون را به دلیل شهرت در جعبه سازی به عنوان طراح و جعبه ساز شخصی خود به کار گرفت. همین موضوع سبب شد تا با افراد بیشتری در طبقه اشرافی و ثروتمند آشنا شود و مورد توجه قرار گیرد و پس از چندین سال از موسیو مارشال جدا شد و مسیر جدیدی را برای زندگی خود انتخاب کرد.
در آن زمان تنها افراد مرفه و ثروتمند جامعه از جعبههای مخصوص بسته بندی برای حمل وسایل خود استفاده میکردند و همین موضوع باعث شد تا لویی ویلتون به فکر طراحی چمدان بیفتد. چمدانهای آن زمان از کیفیت بالایی برخوردار نبودند و به همین دلیل لویی اولین چمدان خود را به صورت مستطیل شکل و با استفاده از کرباس تولید کرد که با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. زیرا نسبت به چمدانهای چرمی بسیار سبک و خوش دست بود و به راحتی حمل میشد. این چمدانهای لویی ویلتون تحول عظیمی در صنعت بسته بندی و باربری به وجود آورد و مورد توجه طیف گستردهای از اشراف زادگان قرار گرفت. این موفقیت بزرگ باعث شد تا ویلتون یک سال بعد کارآگاه تولیدی شخصی خودش را راه اندازی کند. برند لویی ویتون کار ساخت چمدان را با استخدام 20 کارمند به صورت رسمی آغاز کرد و چمدانهای متنوع بسیاری را به بازار عرضه نمود. لویی روستا نشین دیگر صاحب برند لویی ویتون بود و خیلی سریع توانست کسب و کار خود را در پاریس گسترش دهد. این شرکت مسیر رشد و شکوفایی را بسیار سریع طی کرد و تعداد کارمندان آن در سال 1914 به 225 نفر رسید.
برند لویی ویتون در سال 1867 در یک نمایشگاه جهانی بزرگ در پاریس حضور پیدا کرد و چمدانهای خود را در آنجا به نمایش گذاشت. اما از آنجایی که در آن زمان افراد بسیاری از طرحهای چمدانهای او تقلید کرده بودند، لویی برای ایجاد تمایز میان محصولات خود و دیگران، طرح راه راه سفید و قرمز را بر روی چمدانهای برند لویی ویتون اجرا کرد. در سال 1885 نیز اولین فروشگاه رسمی خود را در خیابان آکسفورد لندن افتتاح کرد و برای آنکه سایر تولیدکنندگان از طرحهای چمدانهای او تقلید نکنند، از لوگو لویی ویتون رونمایی کرد و آن را به عنوان نشان تجاری اختصاصی خود بر روی تمام محصولاتش قرار داد. طرح برند لویی ویتون و چاپ آن بر روی چمدانها سبب شد تا افراد بسیاری این برند را به رسمیت بشناسند و از آن خرید کنند. برند لویی ویتون در آن زمان دیگر در پاریس کاملا شناخته شده بود و به دلیل خلاقیت و نوآوری در طراحی محصولات به عنوان برندی مستقل و پرطرفدار به فعالیت خود در زمینه تولید چمدان ادامه داد. جورج ویتون پسر لویی ویتون نیز وارد این حرفه شد تا در این مسیر پدرش را همراهی کند.
ورود جورج به کسب و کار پدرش انقلاب بزرگی در زمینه طراحی چمدانها به وجود آورد و با رونمایی از طرحی جدید توانست شوکی اساسی به بازار تولید و فروش چمدان وارد کند. در دهه 1900 دزدی وسایل مسافران بسیار رواج پیدا کرده بود زیرا در آن زمان مسافران تمامی وسایل و اشیای قیمتی خود را در چمدانهایشان قرار میدادند. به همین خاطر مورد حمله سارقان قرار میگرفتند و پول و یا وسایل خود را از دست میدادند. در این میان جورج ویتون به عنوان طراح برند لویی ویتون به فکر طراحی قفلهای محکم برای چمدانها افتاد و با تلاش بسیار و البته همراهی پدرش توانست قفلهای محکمی برای چمدانها طراحی کند. این قفلها در آن زمان با استقبال بسیار خوبی از سوی مصرف کنندگان مواجه شدند و برند لویی ویتون را باری دیگر به بر سر زبانها انداختند. جالب است بدانید که تکنیک ساخت قفل برای چمدان از همان زمان مورد استفاده قرار گرفت و تا عصر حاضر نیز ادامه پیدا کرد؛ اکنون همه ما امنیت چمدانهای خود را به نوعی مدیون نوآوری جورج و برند لویی ویتون هستیم.
تاریخچه لوگو لویی ویتون
لویی ویتون بزرگ در سال 1892 درگذشت و مدیریت این شرکت به پسرش جورج رسید و این اتفاق شروع فصل جدیدی برای برند لویی ویتون بود. جورج پس از فوت پدرش تصمیم گرفت کسب و کار او را به شهرت جهانی برساند و لوگو لویی ویتون را نه تنها به فرانسه بلکه به تمام دنیا معرفی کند. از این رو در سال 1893 در نمایشگاه جهانی شیکاگو شرکت کرد و محصولات برند لویی ویتون را در آنجا به نمایش گذاشت و توانست با رقبای قدر جهانی رقابت کند و مورد توجه کشورهای بسیاری قرار گیرد. جورج در سال 1896 برای جلوگیری از تولید محصولات تقلبی تحت عنوان برند لویی ویتون و کپی برداری رقبا از محصولات این برند، به صورت رسمی از لوگو لویی ویتون رونمایی کرد و آن را بر روی تمامی کالاهای خود ثبت نمود. طراحی لوگو لویی ویتون توسط جورج ویتون یکی از اقدامات هوشمندانه او در زمان مدیریتش بود که تا حد زیادی از تولید و عرضه محصولات تقلبی با نام این برند جلوگیری کرد. او در همان سال به آمریکا سفر کرد و محصولات منحصر به فرد خود را در شهرهایی همچون نیویورک، شیکاگو و فیلادلفیا نیز عرضه کرد. بدین ترتیب به تدریج برند لویی ویتون را به دنیا معرفی کرد و به غیر از چمدان، محصولات لوکس دیگری را نیز به خط تولید خود اضافه نمود.
جورج ویتون در سال 1913 فروشگاهی بزرگ و مجلل را در خیابان شانزلیزه پاریس افتتاح کرد که با استقبال بسیار خوبی مواجه شد و فروش قابل توجهی داشت. این فروشگاه لوکس در واقع عرضه کننده کالاهای مسافرتی بود که با لوگو لویی ویتون به فروش میرسیدند و پس از موفقیت این مرکز، شعبههای دیگری از آن نیز در واشنگتن، بمبئی، لندن، بوئنوس آیرس و اسکندریه تاسیس شدند و برند لویی ویتون را به برندی جهانی تبدیل کردند. سرانجام در سال 1936 جورج ویتون پس از چندین سال تلاش بی وقفه در جهت رشد و توسعه برند پدری خود درگذشت و اداره کسب و کار خانوادگی آنها به پسرش گاستون ویتون رسید. او نیز همانند پدر خود مدیر لایقی بود و اقدامات بسیاری در جهت پیشرفت و جهانی شدن لوگو لویی ویتون انجام داد. در زمان مدیریت او برند لویی ویون رشد چشمگیری داشت؛ به طوری که هر ساله در هر نقطه از دنیا شعبه جدیدی افتتاح میکرد و تنوع محصولات را افزایش میداد.
اوج نوآوری و تنوع محصولات برند لویی ویتون در بین سالهای 1945 تا 2000 اتفاق افتاد. گاستون ویتون در کنار چمدانها و کیفهای مسافرتی اقدام به تولید کیفهای دستی زنانه و کیف پولهای مردانه نیز کرد. در طول این سالها برند لویی ویتون به عنوان برندی لوکس در زمینه تولید کیف و اکسسوری زنانه شناخته میشد. این برند چندین سال بعد با همکاری برندهای وئت اند شندون (Moet and Chandon) و هِنِسی (Hennessy) برندی جدید به نام LVMH را تاسیس کردند و وارد صنعت مد شدند. پس از آن نیز برند لویی ویتون خط تولید پوشاک زنانه و مردانه را راه اندازی کرد و سپس از جواهرات و اکسسوریهای مختلف رونمایی کرد و به یک برند بزرگ و معتبر در زمینه تولید کالاهای لوکس دنیا تبدیل شد. محصولات برند لویی ویتون شامل کالاهای لوکس از جمله محصولات چرمی، لباسهای زنانه و مردانه، طلا، جواهر، کیف، کفش، ساعت، عینک آفتابی، چمدان، کتاب و نوشت افزار است که در سراسر دنیا طرفداران بسیاری دارند.
طراحی لوگو لویی ویتون
همانطور که اشاره کردیم جورج ویتون جهت جلوگیری از تقلید و عرضه محصولات تقلبی با نام برند لویی ویتون اقدام به طراحی لوگوی اختصاصی برای این برند کرد. او برای طراحی لوگو برند لویی ویتون از طرح مونوگرام کمک گرفت و با ادغام حروف L و V از لوگو رسمی این برند رونمایی کرد. البته برای طراحی لوگو لویی ویتون در کنار این طرح مونوگرام (به رنگ طلایی روشن) از نمادهای دیگری همچون الگوهای الماس و گل چهار برگ دایرهای شکل نیز استفاده شده است.
تاریخچه برند لویی ویتون
همکاری افراد مشهور با برند لویی ویتون
نوآوری و خلق ایدههای منحصر به فرد برای تولید محصولات خاص و باکیفیت به عنوان مهمترین عوامل موفقیت و شهرت برند لویی ویتون در دنیا شناخته میشوند. اما در این میان نقش تاثیرگذار و مهم افراد مشهور و سلبریتیها نیز در کسب این شهرت و اعتبار غیر قابل چشم پوشی است و این برند بخش زیادی از محبوبیت خود را از طریق تبلیغات و حمایت هنرمندان بدست آورده است. از آنجایی که محصولات برند لویی ویتون را کالاهای لوکس و اکسسوری تشکیل میدهند؛ پس اغلب مخاطبان و مشتریان آنها قشر مرفه جامعه بودند و معمولا افراد خاص و ثروتمند از محصولات آن استفاده میکردند.
چهرههای مطرحی همچون جنیفر لوپز، آنجلینا جولی، آدری هپبورن، کانیه وست، مدونا، شان کانری، محمدعلی کلی و میخائیل گورباچف از جمله افرادی هستند که در محافل مختلف از محصولات این برند استفاده کردند و توجه افراد بسیاری را به کالاها و لوگو لویی ویتون جلب نمودند. از این رو محصولات برند لویی ویتون بیش از پیش مورد توجه و استقبال قرار گرفتند و میزان فروش آنها نیز رشد قابل توجهی داشت. این برند همچنان در اوج قرار دارد و به عنوان یکی از ارزشمندترین و لوکسترین برندهای دنیا شناخته میشود. لویی ویتون به مدت شش سال متوالی یعنی از سال 2006 تا 2012 به عنوان ارزشمندترین برند در زمینه تولید کالاهای لوکس در دنیا اعلام شد و ارزش آن در سال 2012 نیز معادل 25.9 میلیارد دلار بود.
سخن پایانی
برند لویی ویتون یکی از شناخته شدهترین برندهای دنیا در زمینه طراحی و تولید انواع کالاهای لوکس و اکسسوری است که در سال 1854 توسط لویی ویتون تاسیس شد. لوگو لویی ویتون که ترکیبی از دو حرف L و V است و بر روی تمامی محصولات آن ثبت میشود توسط جورج ویتون پسر صاحب برند لویی ویتون طراحی شد تا در آن زمان مانع از تقلید و تولید محصولات تقلبی تحت عنوان این برند شود. لویی ویتون در حال حاضر در اغلب کشورهای دنیا دارای فروشگاههای مجلل و بزرگی است که درآمد آن در سال 2014 حدود 30.63 میلیارد یورو برآورد شده است.
- سالسه
- آذر ۲۶, ۱۴۰۱
- 684 بازدید